vrijdag 30 maart 2012

Martha Stewart could be your neighbour

Alweer enkele weken verder en de routine hernomen. Mate drinken in alle denkbare publieke plaatsen, zwem- en danslessen herstart, mijn casinoverslaving openbaar gemaakt. En.. weer opnieuw naar school. 


De boeiende, educatievedoodvervelende lessen gaan gewoon weer door. Met elke dag wel een leerkracht die ontbreekt en elke week een schooldag die wegvalt. Heerlijk. Vandaag om 8u bij het hijsen van de vlag het volkslied gezongen (lees: geplaybacked) en dan te horen gekregen dat we terug naar huis toe mochten. Dialoogvorm: 

Concierge: geen school vandaag, jullie mogen naar huis toe.
Leerling A: ik heb muziek! 
Leerling B: ik heb warm water en mate!
Gevolg: Feestje op de koer. Want als laatstejaar mag dat!

En verder weer een hoogstaande culturele ervaring meegemaakt.
Ik merk al een tijdje op dat naast het toilet in ons huis een kleine gootsteen staat. 
Nu: eergisteren sloeg het water van de kraan bruin uit en dat kan wel eens vervelend zijn als je net je tanden gepoetst hebt. Eventjes de verschillende opties afgelopen

1. naar de keuken gaan en drinkwater gebruiken - impliceerde: in badhanddoek door de living naar de keuken rennen, terwijl we visite hadden..
2. De douche opendraaien en dat water als spoelwater gebruiken - en heel de badkamervloer en mezelf weer onnodig nat maken 
3. De ongezonde kleur van het water uit de kraan negeren - jakkie

Op zoek naar andere opties om mijn schuimmond te spoelen, stuitte mijn blik op de lage gootsteen naast het toilet. Solution found! Dus ik, in badhanddoek en met een mond vol oral B (om geen merken te noemen), het kraantje opengedraaid.. En voor het eerst de verwoestende effecten van een "bidet" ervaren. Resultaat: de badkamervloer helemaal nat en toch de living door moeten rennen in een badhanddoek om een dweil te gaan zoeken, nog steeds met een mond vol schuim. 's Avonds hebben m'n ouders de educatieve taak op zich genomen om mij de functie van de 'tweede gootsteen' in de badkamer uit te leggen. Je bent nooit te oud om bij te leren. De leergierigen onder ons: ik ga de werkelijke functie van dat apparaat hier niet uitleggen, kwestie van me die afgang te besparen. Maar, lang leve wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bidet

En verder, een aanrader voor een vrijdagavond, met popcorn in de hand: 
  • nota aan mezelf: reïncarneer als pinguin
  • nota aan de mama: Dear mom, gelieve mij de volgende keer dat je besluit al mijn knuffels weg te smijten, op voorhand te waarschuwen?
  • nota aan de vrienden: dankjewel voor het paketje! Heeft zo'n goed gedaan nog wat van jullie te horen. Ik zie jullie binnen 111 dagen, 3 uur en 17minuten terug! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten